Luxurious Interior Animation In Lumion 10

Get FREE Render Settings Subscribe Today!!!

Join 653 other followers
Advertisements
Advertisements
Advertisements
Advertisements

INTERIOR ANIMATION

Feature Your Thesis Project Today!!

Give Your Project Brief Here

Advertisements
Advertisements

Minimalist Interior Design Bedroom

To Get Regular Updates Subscribe Today!!

Join 653 other followers
  • DESIGNED BY : ID. KALYANI DESHMUKH
  • RENDERED BY : RENDERING ARTISTS
  • YEAR : 2021
  • SOFTWARES USED IN THIS PROJECT : AUTOCAD, SKETCHUP & LUMION 10.

BEFORE AFTER

A simple yet elegant bedroom design with earthy tones gives a calm and peaceful ambiance to the bedroom.

The 4.6m ×4.3m room has been provided with a king-sized bed against the window. The continuous headboard helps in blending the door on the wall.

The raw wood texture has been achieved using veneers for the most natural shade. The flooring and bedspread accentuates the overall texture of the bedroom

LUMION RENDERS

Advertisements

RENDER SETTINGS

Advertisements

Utilize this render setting by following these steps.

  1. Download This Only If You Have Same Material & Color Scheme In Your Project.
  2. Make sure the sun heading as per your project.
  3. Add reflectionn planes in case of glass/reflective material.
  4. Make sure to add appropriate lightings in your Exterior/Interior
Advertisements
Advertisements

Feature Your Thesis Project Today!!

Give Your Project Brief Here

Advertisements

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Advertisements

Architectural Thesis Project on Eco-Tourism & Bird Sanctuary at Nandur Madhyameshwar , Nashik

Let Us Know If You Want More Architectural Thesis Blog By Subscribing HERE!!!

Join 653 other followers
  • DESIGNED BY : AR. RUTUJA UPADHYE
  • RENDERED BY : RENDERING ARTISTS
  • LOCATION: NANDUR MADHYEMESHWAR, NASHIK
  • YEAR : 2021
  • BUILT UP AREA : 5 HECTARS
  • SITE AREA : 15 HECTARS
  • CONNECTIVITY: FROM SOUTHERN SIDE, WHICH HAS 24M WIDE SH-69
  • TOPOGRAPHY: FLAT LAND HAVING NOMINAL SLOPE TOWARDS NORTH
  • CLIMATIC CONDITION: HUMID TROPICAL WET.
  • SOFTWARES USED IN THIS PROJECT : AUTOCAD, SKETCHUP & LUMION 10.

i don’t divide architecture, landscape & gardening; to me THEY ARE ONE.

LUIS BARRAGAN

Architectural Animation Of The Project

Nandur madhyameshwar bird sanctuary ( Maharashtra’s first Ramsar site) is a tourist spot situated in Niphad, Nasik district as Nasik has great tourism importance so there are many tourist spots around and the sanctuary has scope to attract tourism crowd throughout the year.

The site has developed with different components Such as, to carry out the management part of sanctuary administration has been placed centrally but close to the entrance and parking which is designed for both tourist and also for staff.

Advertisements

The project has a zone dedicated and designed for shop and food stalls to facilitate tourists, which is contributing to the economical growth of sanctuary and the local community. The interpretation center has been designed to interpret birds’ life at nandur Madhmeshwar and also educate and aware of the audio-visual rooms, museum, and exhibition area.

Advertisements
Advertisements

The interpretation center has been designed to interpret birds’ life at nandur Madhmeshwar and also educate and aware of the audio-visual rooms, museum, and exhibition area.

Advertisements

The accommodation zone has a forest theme to bring visitors close to nature and give them a nature-friendly experience. Most of the important activities for Nandur madhmeshwar sanctuary is birdwatching activity where people enjoy watching various species of birds with help of connecting walkways. Most of the important activities for Nandur madhmeshwar sanctuary is the birdwatching activity where people enjoy watching various species of birds with help of connecting walkways.

The research center has been designed to perform activities like observation research, rehab, and training activities on the biodiversity of nandur madhmeshwar sanctuary.

Advertisements

The design has focused on landscape and biophilic patterns of nature which are playing a measure role in building tourist and nature relationships without compromising the functional need of space. Festival ground has been designed to perform wildlife programs and festivals at the sanctuary have a view of nursery and lotus ponds and visitors can also experience night trail camping at Nandur madhmeshwar.

i don’t divide architecture, landscape & gardening; to me THEY ARE ONE.

LUIS BARRAGAN

Project Gallery

Advertisements
Advertisements

Feature Your Thesis Project Today!!

Give Your Project Brief Here

Advertisements

Architectural Thesis Project Weaver’s Village in Kerala

FOR LATEST UPDATES OF RENDERING ARTIST

Join 653 other followers
  • DESIGNED BY : AR. AARTI SANAP
  • RENDERED BY : RENDERING ARTISTS
  • LOCATION: THRISSUR , KERALA
  • YEAR : 2021
  • BUILT UP AREA : 1.9 ACRES
  • SITE AREA : 7.74 ACRES
  • CONNECTIVITY: FROM SOUTHERN SIDE, WHICH HAS 24M WIDE SH-69
  • TOPOGRAPHY: FLAT LAND HAVING NOMINAL SLOPE TOWARDS NORTH
  • CLIMATIC CONDITION: HUMID TROPICAL WET.
  • SOFTWARES USED IN THIS PROJECT : AUTOCAD, SKETCHUP & LUMION 10.

Textile industry is one of the largest industries in India. increasing demand and globalization fading out cultural and traditional values of handloom textiles because of lack of up-gradation. it is important to preserve and conserve the heritage of the traditional handloom business in modern ways. Proposed project is focusing on Kerala handlooms from southern part of India where we found huge variety of traditional handloom textiles. This project is focusing on 4 types of silks Kuthampully, Chendamangkam, Balarampuram and Knnur. And providing solution and platform for future generation through training and market facility.

Site has divided in 3 sub parts as per users such as Training, Shopping Centre and Exhibition Centre has placed facing road as Public and Semi-public places and Rear side of the site has allotted for Residential area for weavers. Entrance is 8m wide with watchmen’s cabin and front foyer has feature wall. Parking area has designed for 40 cars, 80 vehicles, 2 buses and 5 service vehicles. There is also a separate Service entry.

Behind the front feature wall there is Amphitheater and has capacity of 300 people maximum which is purposefully placed in between Shopping center and Training center and to perform Annual gatherings as public space. Shopping center is facing road to attract visitors and generate revenue. Exhibition area and Cafeteria are also aligned with it. Training center is to promote and spread the art of weaving and has facilities such as dying and drying, units of classrooms, library, multipurpose, audio-visual room.

Advertisements

Residential area has divided in two clusters and designed with central courtyards for community gatherings with children’s play area. So, visitors can experience journey of weaving. 2ndcluster have VIP Guest house and the central courtyard has designed with stage area where community Annual gatherings will be done. Remaining area has dedicated to allied services like stop, Grey water treatment plant and Water reservoir. 9m Ring road has designed as per firefighting rules and all primary connecting pathways are 4.5m wide and secondary pathways are 1.5 m wide.

Advertisements

Individual Residence has been designed as per Weaver’s circulation and required area for loom. While planning passive cooling strategies have considered, at the west side of residence, shading device is provided to avoid direct sun to the room. All doors and windows have louvers to avoid direct humid air flow. All walls are 300mm thick for thermal cooling and heating. Ventilator is been provided at staircase tower for hot air to rise up and escape.

The campus can invite Political leaders or International guest for function so that, the VIP guest house has been planned with Verandah, Living room, Dining and Kitchen at Ground floor. At First floor 2 Master Bedroom and party deck has been designed.

Advertisements

Shopping area is 2440 sqm which is G+1 structure with internal courtyard, the corridor revolves around internal courtyard. This area is designed with Administration exhibition area, 19 no. of Shops. Cafeteria with capacity of 60 no of seating’s, Common toilets, drinking water facility and public seating. It is aligned with parking area connected to kitchen area of cafeteria for ease of loading and unloading.

Training area is 3100 sqm which is G+1 structure with internal courtyard, the corridor revolves around internal courtyard this area has designed with 4 no. of classrooms and it can accommodate 40 students with one guide. Training area has library, multipurpose hall and staff room. This area also comprises of boys and girls hostel accommodating 15 student each block and having common dining area in between which will also serve as canteen area for training block. This area combines dying and drying unit which has service entry from North side of the block. The classroom height is 5m so as to control noise generated by handlooms.1

Advertisements
Advertisements

How to make a 3d forest model in Lumion 10 Tutorial

Get FREE Render Settings Subscribe Today!!! LUMION TUTORIAL In this video, you will learn How to make lumion Landscape forest By using Lumion library & one basic sketchup model. Render Settings CLICK HERE TO DOWNLOAD THE FREE RENDER SETTINGS Project Images EXTERIOR ANIMATION

,
Advertisements
Advertisements
Advertisements

best 3d rendering software for architecture Lumion lumion 8 lumion 8 exterior render settings lumion 8 render settings pdf lumion 8.5 realistic render settings lumion 9 lumion 10 lumion 10 animation tutorial lumion 10 best render settings lumion 10 exterior render settings lumion 10 exterior render settings download lumion 10 exterior render tutorial lumion 10 night render settings lumion 10 realistic Interior render settings lumion 10 realistic render settings lumion 10 realistic render settings download lumion 10 render lumion 10 render image lumion 10 render presets lumion 10 render presets download lumion 10 render settings lumion 10 render settings download lumion 10 render settings pdf lumion 10 render setup Lumion 11 lumion 11 exterior render settings lumion 11 exterior render settings download lumion 11 presets free download lumion 11 realistic render settings Lumion 12 render settings download Lumion 12 render settings free download Lumion 12 render settings pdf lumion effects free download lumion exterior render settings lumion exterior render tutorial lumion realistic render settings lumion realistic render settings download lumion render Lumion render settings Lumion render settings download lumion to sketchup lumion tutorial lumion video render settings Rendering artists

Advertisements

Bus Terminal With Commercial Complex Thesis in India by Ar. Kasim Khan

BUS STATION – Aurangabad, India.

  • PROJECT NAME : MASHRABIYA STATE
  • DESIGNED BY : KASIM A. KHAN
  • RENDERED BY : RENDERING ARTISTS
  • YEAR : 2018
  • BUILT UP AREA : 1.85 ACRE
  • SITE AREA : 5 ACRES
  • SOFTWARES USED IN THIS PROJECT : AUTOCAD, SKETCHUP & LUMION 10.

CLICK TO DOWNLOAD FREE E BOOK

DOWNLOAD

It is a project of Bus Terminal at Aurangabad, Maharashtra. In this project, the aim was to redesign the existing Bus terminal by solving the current issues, which are generally faced by commuters.

The site have road at one side only to access it. This Bus terminal consist Inter-city , Inter-state bus arrival & departure platform and parking. It also includes Dormitories and other important spaces which is required for functioning of a Bus terminal.

MAIN BUILDING VIEW

Now, about concept. The concept was to keep the traditional identity of the place in this Bus terminal because “Every place is unique & special” and the speciality of this place is their heritage.So,by keeping it’s tradition and by blending into modernity.Here comes the name ‘Modernity in Tradition’.

The site have ‘Warm & Dry climatic conditions’.So,the traditional jaalis are a very crucial feature/element of their Heritage & Vernacular Architecture.

VIEW FROM DECK
BACK VIEW OF BUS TERMINAL

So, In this design I tried to use this “Lattice screen” feature to tackle the climatic conditions of this ‘Warm n Dry’ place.Courtyard is also there to keep the place ventilated.The place of lattice screen is done in such a way so that the natural wind direction helps in keeping the place ventilated by combining with courtyard’s stack effect.

And the placement of these courtyard is to keep the place(concrete jungle/bus terminal) near to nature. It’s like personal garden with in the house.It will bring calm in the chaotic scenario of Bus terminal.

There is separate Entry & Exit provision for Bus and private vehicles.The Basement is used for parking of private vehicles and Ground floor for Waiting and Tickets counter.Proper location of Arrival & Departure platform helps in organised movement during the journey. To make the place more systematic like airport.The use of organised movement to avoid any kind of chaos which is generally happened at the Bus stop or Bus terminal.

SITE PLAN VIEW

History was created with the help of symmetry & then comes perspective, which has changed the perspective of history, may be balance is going to come in future & balance the history & future... By Kasim A. Khan.

SHARE YOUR VOTE DOWN BELOW

PROJECT GALLERY

CLAP FOR DESIGNER IF YOU LIKE THE WORK

ENTER YOUR MAIL ADDRESS TO SUBSCRIBE TO OUR NEWS LETTER

RECENT BLOGS CLICK TO READ MORE

CURVES IN ARCHITECTURE – BUS TERMINAL.

BUS STATION – Aurangabad, India.

  • DESIGNED BY : RUTUJA A. UPADHYE
  • RENDERED BY : RENDERING ARTISTS
  • YEAR : 2018
  • BUILT UP AREA : 1.6 ACRE
  • SITE AREA : 5 ACRES
  • SOFTWARES USED IN THIS PROJECT : AUTOCAD, SKETCHUP & LUMION 10.

Proposal of design was for renovation of existing bus terminal in Aurangabad by considering future demands and development and also to find a way out of current issue.

Bus station has design for 30 bus platforms including service points with waiting area, ticket counter with offices , control center , drinking facilities and toilets for gents and ladies and shops has provided for shopping purposes at ground floor of structure. dormitories and cafeteria has provided on first floor and also provision of parking has done at basement floor.

FRONT VIEW

Thought while designing was to bring flow in circulation as well as in building design so the fluidity came in consideration as a concept. Aurangabad city is known for historical sites and iconic structures so design has to be iconic but in a modern way. building has designed to be monument and also to be landmark of city with functionality inside . Design brings feasibility in internal functions and has focused on organize division of crowd and also outer function of bus circulation has got flow and require circulation area because of fluid form of structure.

In the interiors of bus terminal green zones has introduced which brings openness, freshness and liveliness inside the structure. landscape inside courtyards helps travelers to calm down mentally. Interiors of structures has kept light weight and visually free. In case of excessive crowd ,waiting area has given double height with landscape zone for proper air circulation throughout the building.

SITE PLAN

Nature is the real beauty to inspire the building design & Architecture...

By Rutuja A. Upadhye…

SHARE YOUR VOTE DOWN BELOW

CLAP FOR DESIGNER IF YOU LIKE THE WORK

ENTER YOUR MAIL ADDRESS TO SUBSCRIBE TO OUR NEWS LETTER