Get FREE Render Settings Subscribe Today!!!

Join 653 other followers
Advertisements

THE SITE GIVEN FOR SCHOOL DESIGN IS COMPARITEVLY VERY BIG.
AS THE STRUCTURE MADE FOR CHILDREN & WANTED TO AVOID SPREAD OF SPACES AND REDUCED TRAVELLING DISTANCE BY CHOOSING CIRCULAR FORM OF BUILDING. AS THE PLAY AREA IN FRONT OF BUILDING IS ATTRACTION POINT FOR CHILDREN. DESIGN HAS FOCUSED ON ENVIRONMENT ACCORDING TO CHILDREN PSYCHOLOGY WHICH BRINGS FUN AND JOY WITH EDUCATION. THE ENTRY OF A BUILDING IS RECESSED & WELCOMING & HAVE FRONT APPROACH THERE ARE THREE ENTRIES ON A FRONT FACADE. MAIN ENTRY DIRECT TOWARDS ADMIN ZONE & OTHER DIRECTS TOWARDS CLASSROOM SPACES. THREE DIFFERENT ENTRIES LEADS TO DISTRIBUTION OF HUMAN TRAFFIC. TO REDUCE VISUAL PERCEPTION OF BUILDING CONTRAST COLORS ARE GIVEN TO PLINTH SLAB & PARAPET. THE GREY COLOR IS SHOWING FLUIDITY IN STRUCTURE.

PROJECT IMAGES

Advertisements
Advertisements

Feature Your Thesis Project Today!!

Give Your Project Brief Here

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: